sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Valkosuklaajuustokakku

Kädentaitomarttojen 3-vuotisjuhlaa vietettiin syyskuussa. Juhlaan katettiin yhteisvoimin jälkiruokapöytä, jossa oli tarjolla monenlaisia herkkuja. Puolukoilla koristellun valkosuklaajuustokakun ohjetta on kyselty jälkikäteen, joten laitetaan se tänne blogiin jakoon.


Kakku on gluteeniton.

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
¾ dl  kookosjauhoa (Risenta)
¾ dl  mantelijauhoa (Risenta)
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Päälle:
tuoreita puolukoita tai jäisiä pakastepuolukoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun (jauhottamiseen voi käyttää mantelijauhoa) irtopohjavuokaan ja paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.

Pese irtopohjavuoka, vuoraa sen pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja vuokaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen kermavaahto ja sokeria maun mukaan.

Kuumenna 1-2 rkl vettä kiehuvaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota juustokakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.


Levitä kakun päälle puolukat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri (pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada ohuena nauhana tai levitä lusikalla hyytelösokeriliuos puolukoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti